news

links

Koncert 10 GODINA

Koncert 10 GODINA

Dugogodišnju i uspješnu tradiciju orkestralnog tamburaškog glazbovanja u nekadašnjem Brodu na Savi i sadašnjem Slavonskom Brodu, minulih deset godina više nego uspješno nastavlja Brodski tamburaški orkestar, nedvojbeno jedan od ponajboljih tamburaških orkestara u nas i oko nas. Utemeljen je 2007. godine od strane Brodske udruge tamburaša, a okupio je istaknute brodske tamburaške glazbenike.
U rekordno kratkom vremenu orkestar je bio osposobljen za javne nastupe, pa je već 2008. godine čak 19 članova orkestra nastupilo u sastavu združenog orkestra na spektakl koncertu Šokačka rapsodija - 100 tamburaša u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, a taj je broj bio i veći na sljedećim koncertima u Zagrebu i na gostovanjima u Beču i Budimpešti. Grand Prix nagradu orkestar je osvojio na 1. međunarodnom festivalu tamburaških orkestara u Rumi 2013. godine i na međunarodnom festivalu u Banja Luci. Gostovao je u Celju, Subotici, Vinkovcima (Memorijal Hrvoja Majića), Županji (Županjsko sijelo), a u Slavonskom je Brodu održao niz uspješnih cjelovečernjih koncerata i prigodnih javnih nastupa.
Desetu obljetnicu nazočnosti na glazbenoj sceni obilježit će prvim nosačem zvuka, na kojem je vjerno predstavljen glazbeni portret orkestra. Nemjerljiv su obol konačnom dojmu dali instrumentalni solisti Filip Novosel (solo brač) i Tihomir Hojsak (kontrabas), vokalni solisti Željko Danković, Gabrijela Babić, Dominik Blaževac i Mia Dimšić, Ženska pjevačka skupina Pudarice (Vranovci-Bukovlje) i Ženski vokalni ansambl Nene (Bošnjaci).
Od prvog dana orkestrom dirigira Damir Butković, svestrani brodski glazbenik, rocker, berdaš, vokalni solist, voditelj folklornih pjevačkih skupina, učitelj tamburaša, laureat nagrade Status i dirigent spektakl koncerta Šokačka rapsodija.
 
Mihael Ferić, glazbeni pedagog